avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma este in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma este in insolventa

Am fost in concediu medical(am stat in spital cateva zile).Medicul mi-a zis ca firma la care lucrez este in insolventa,nu stiam acest lucru.Ce trebuie sa fac in acest caz?
Nu vreau sa ma trezesc maine ca da faliment si nu mai pot sa fac nimic...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 11 Decembrie 2015
Buna seara,
Nu trebuie sa faceti nimic. Au intarziat cu plata salariilor? Ce tip de concediu medical aveti?
" Angajatii de la firmele care intra in insolventa pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale, cel care le poate asigura salariatilor recuperarea partiala a lefurilor.

Fondul de Garantare, constituit prin Legea nr. 200/2006 si administrat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, acopera salarii, compensatii si indemnizatii, cuantumul despagubirilor fiind plafonat la valoarea a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat. Fondul se constituie din contributia lunara a fiecarui angajator."
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii irinuk9880 irinuk9880 Buna ziua...in data de 25.10.2015,am facut cerere de concediu fara salar intrucat am muncit ca lopatar,la tarnacop ,munci nu in domeniu fara a-mi da bani timp ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii când firma a intrat ăn insolvență AndreasBenea AndreasBenea Bună ziua. În urmă cu câteva zile mi-au venit prin poștă preavizele și deciziile de concediere ale angajaților firmei la care încă mai lucrez ... (vezi toată discuția)
Faliment firma /recuperare salarii restante cristina1333 cristina1333 Buna seara, Firma unde am lucrat a fost in insolventa timp de 2 ani iar in urma cu o luna si jumatate a intrat in procedura de faliment. Noi, angajatii,am ... (vezi toată discuția)