Sunt expert judiciar si intr-un dosar,judecatoarea m-a amendat pe motiv ca refuz sa identific si sa evaluez si terenurile,eu avand alta specialitate-constructor.
Am efectuat expertiza constructii dar judecatoarea (dupa ce ca m-a amendat) a dispus sa restitui si onorariul,pe motiv ca expertiza constructii NU este UTILA(?),cu toate ca NU a fost obiectata.
Pentru ambele sanctiuni am depus (separat) cereri de reexaminare si ambele au solutionate de aceeasi judecatoare si bineinteles respinse.Am fost prezent in sala,dar sustinerile mele s-au lovit;nu ca intr-un zid,ci chiar in zid.
Am primit incheierile de respingere cu motivele de rigoare,complet aiurea,dar nu mai comentez.
Problema este ca recent,intr-o discutie cu un avocat,acesta mi-a zis ca in conformitate cu prev.NCpC,art.191,art.3,cererile trebuiau solutionate de un alt complet decat cel care a stabilit amenda sau restituirea onorariului.
Mai pot face ceva?Amenda am platit-o pentru ca mi-a venit somatie prin ANAF.
Pot formula cereri in instanta prin care sa solicit reexaminarea celor doua cereri,motivand ca judecatoarea si-a depasit competenta si a incalcat art.191,art.3? Daca da,ce sanse as avea,avand in vedere ca am participat la judecarea celor doua cereri,avand posibilitatea sa recuz completul?
Va multumesc.
Cererea de reexaminare se întroduce în termen de 15 zile de la primirea hotărârii. Este f. important respectarea termenului.
Aveți toate șansele să câștigați.