avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cereri de reexaminare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cereri de reexaminare

Sunt expert judiciar si intr-un dosar,judecatoarea m-a amendat pe motiv ca refuz sa identific si sa evaluez si terenurile,eu avand alta specialitate-constructor.
Am efectuat expertiza constructii dar judecatoarea (dupa ce ca m-a amendat) a dispus sa restitui si onorariul,pe motiv ca expertiza constructii NU este UTILA(?),cu toate ca NU a fost obiectata.
Pentru ambele sanctiuni am depus (separat) cereri de reexaminare si ambele au solutionate de aceeasi judecatoare si bineinteles respinse.Am fost prezent in sala,dar sustinerile mele s-au lovit;nu ca intr-un zid,ci chiar in zid.
Am primit incheierile de respingere cu motivele de rigoare,complet aiurea,dar nu mai comentez.
Problema este ca recent,intr-o discutie cu un avocat,acesta mi-a zis ca in conformitate cu prev.NCpC,art.191,art.3,cererile trebuiau solutionate de un alt complet decat cel care a stabilit amenda sau restituirea onorariului.
Mai pot face ceva?Amenda am platit-o pentru ca mi-a venit somatie prin ANAF.
Pot formula cereri in instanta prin care sa solicit reexaminarea celor doua cereri,motivand ca judecatoarea si-a depasit competenta si a incalcat art.191,art.3? Daca da,ce sanse as avea,avand in vedere ca am participat la judecarea celor doua cereri,avand posibilitatea sa recuz completul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:33, 12 Octombrie 2015
Cererea de reexaminare se întroduce în termen de 15 zile de la primirea hotărârii. Este f. important respectarea termenului.
Aveți toate șansele să câștigați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa a aplicat apãrãtorului trei amenzi în aceeaºi ºedinþã. potrivit cãrui cpc se face cerere de reexaminare? dumi1 dumi1 - judecatorul a dat avocatului nu mai putin de 3 amenzi in aceeasi sedinta. motivul - avocatul a cerut sa se consemneze de catre grefier ad literam ... (vezi toată discuția)
Instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata cererea de recuzare aidu aidu Instanta a incalcat prev. art.49 alin.(2) C.pr.civ, intrucat pronunţarea soluţiei în cauză nu putea avea loc decât după soluţionarea cererii de ... (vezi toată discuția)
Art 108 ind 5 alin 3 reexaminarea amenzii judiciare si art.6.1 cedo eugen82 eugen82 Va cer opinia cu privire la procedura de reexaminare a amenzii judiciare reglementata de art.108 ind 5 alin.3 C.pr.civ. Se aplica art.6.1 al Conventiei si ... (vezi toată discuția)