avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prestare servicii fara firma SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prestare servicii fara firma SRL

Buna seara.

As dori sa ma ajutati cu niste informatii in urmatoare situatie. Suna angajat la o firma si as dori sa stiu cum pot sa fac ca dupa program sa prestez servicii de amenajari interioare/amenajari spatii comerciale fara a-mi deschide un SRL. Sunt la inceput cu aceasta activitate si nu stiu daca o sa imi aduca atatia bani incat sa imi deschid firma.


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 12 Octombrie 2015
O P.F.A. se deschide cu 300 lei. Tu stii daca poti risca....
catalin_utilizator67 a scris:

Buna seara.
.... Suna angajat la o firma si as dori sa stiu cum pot sa fac ca dupa program sa prestez servicii de amenajari interioare/amenajari spatii comerciale fara a-mi deschide un SRL. ....

Multumesc anticipat.



Numai prin incheierea unor contracte individuale de munca , puteti face asa ceva , daca nu doriti sa infiintati un SRL etc.
Se poate sa inchei cate un contract individual de munca pentru fiecare lucrare? Trebuie sa platesc anumite taxe la stat?Se inregistreaza undeva contractul?
Da, puteti incheie c.i.m. pe durata determinata.

Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

HG 500/2011
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i) data incetarii contractului individual de munca.

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca pfa Apostol Pacuta Apostol Pacuta Buna ziua, Un PFA are obligatia sa inregistreze contractele de munca la ITM? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Completare cim adripan adripan 1. Se poate ca CIM sa inceapa in weekend daca data de 1 pica in weekend? Daca da atunci revisalul cand se transmite la ITM :vineri sau luni? 2. La capitolul ... (vezi toată discuția)