avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca PFA

Buna ziua,
Un PFA are obligatia sa inregistreze contractele de munca la ITM?
Cel mai recent răspuns: Apostol Pacuta , utilizator 12:23, 11 Februarie 2015
Art.16 C.mun.
...
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
...

HG 500/2011
art.2 alin.(2) - Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i) data incetarii contractului individual de munca.

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
.....

Prin urmare, PFA in calitate de angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca registru general de evidenta a salariatilor, in care vor fi inregistrate c.i.m..
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari contract de munca jonny_u jonny_u 1. Daca se incheie un contract de munca cu ocupatia X pe o anumita perioada, poate fi aceasta ocupatie schimbata inainte de expirarea contractului ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii fara firma srl catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu niste informatii in urmatoare situatie. Suna angajat la o firma si as dori sa stiu cum pot sa fac ca dupa program sa ... (vezi toată discuția)
In cate zile se inregistreaza un contract de munca la itm? Diana2209 Diana2209 in cate zile trebuie inregistrat un nou contract de munca la ITM si ce trebuie sa contina dosarul? data angajarii este 02.02.2012 (vezi toată discuția)