avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli care pot fi suportate din chiriile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli care pot fi suportate din chiriile asocitatiei de proprietari

Buna seara !
Asociatia de proprietari realizeaza venituri din chirii (spatii publicitare). Din aceste venituri poate fi suportata plata unei firme de paza (pentru paza blocului pe timp de noapte) conform unui contract de prestarii servicii intre asociatia de proprietari si firma de paza respectiva ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 16:02, 12 Octombrie 2015
Sumele rezultate din chirii ,conform dispozitii in vigoare se introduc la fondul de reparatii parti comune de constructii si instalatii din condominiu
HG nr 1588/2007 art 24- 6) Veniturile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru întretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind si cele obtinute din închirierea unor spatii aflate în proprietate comuna indiviza, a spatiilor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, în conditiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment si nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati. Acest fond va fi depus în contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decât cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.

salut ,eu interpretez in felul urmator textul care dna ynocenta la citat:
pt confortul si eficienta condominiului eu cred ca o firma de paza ar face parte din acesta categorie.
eficienta in sensul ca o sa pazeasca condominiu pentru a preveni persoanele neautorizate sa patrunda in bloc si sa nu vandalizeze spatiul interior si exterior al condominiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosinta spatiu comun in cadrul asociatiilor de propietari AnnaGy AnnaGy buna seara , as dori sa imi precizati si mie din legea asociatiilor de propietari paragraful care se refera la utilizarea spatiului comun de catre propietari ... (vezi toată discuția)
Izolație subsol cu banii asociației fiind parte comună ! ovis67 ovis67 Se poate izola un subsol cu spumă sau cu polistiren pt eficiența căldurii pe timp de iarna cu bani de la Asociație? Este foarte frig în apartamentele de ... (vezi toată discuția)
Banere pe bloc de la agentii comerciali oret20 oret20 Buna ziua, la parterul blocului, pe langa alte spatii comerciale, avem si o spalatorie, spatiul este foarte mic. Acum ei vor sa-si puna o reclama pe balconul ... (vezi toată discuția)