avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dobandire cetatenie Ro
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dobandire cetatenie Ro

Buna ziua,

Sunt nascuta in Moldova si de 9 ani sunt pe teritoriul Romaniei ca si student, dintre care 5,5 ani sunt casatorita cu un cetatean roman.

Stiind ca am drept de dobandire a cetateniei Romane, mi-am pregatit tot dosarul cu acte pentru cetatenie. Saptamana trecuta am fost la Oficiul de Imigrari pentru a obtine dovada precum ca sunt casatorita de 5 ani. Insa domnii politisti de la Imigrari mi-au spus ca nu pot sa depun actele pana nu aplic mai intai pentru permis de sedere permanenta.

Eu am Cartea de Rezidenta pentru membrii de familie ROU si nu cred ca trebuie sa mai aplic din nou pentru aceleasi acte pe care le-am depus deja 5 ani in urma, pentru ca dansii mi-au sugerat sa depun exact aceeasi lista pe care am mai depus-o 5 ani in urma pentru obtinerea Cartii de Rezidenta.
Mentionez ca inainte de a pleca la Oficiul de Imigrari am fost la Biroul pentru Cetatenie din Timisoara si doamna mi-a zis ca aveam dosarul in ordine, chiar s-a uitat la Cartea de Rezidenta si a zis ca e in regula, doar ca domnii de la Imigrari imi comunica alte lucruri.

Va multumesc foarte frumos pentru clarificari.

Cu stima,
V. P.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:07, 12 Octombrie 2015
Buna ziua,
Ce termen are cartea de rezidenta? Pana la dobandirea cetateniei trebuie sa fie in termen de valabilitate, daca expira in curand sau a expirat deja nu cred ca veti obtine adeverinta de la IGI fara un nou permis.
Probabil doamna se referea la restul actelor din dosar.

Verificati lista:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta in romania pentru cetatean strain ema-ana ema-ana Buna ziua! Sotul meu este cetatean turc si suntem casatoriti de 2 ani de zile.Este posibil ca sotul meu sa obtina rezidenta in Romania , in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta dupa divort feugenia feugenia buna seara, am o intrebare: sunt casatorita de un an jumatate cu un cetatean roman, eu fiind cetateana a Republicii Moldova.avem un copil de 11 luni.am ... (vezi toată discuția)