avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Presiune de a semna documente
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Presiune de a semna documente

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: functionar public intr-un departament de implementare proiecte; in cadrul institutiei, s-a semnat un contract de consultanta cu o firma, in vederea constituirii unui portofoliu de proiecte pentru perioada urmatoare. Contractul mai este valabil doua luni.In caietul de sarcini si contract se prevad ca livrabile, printre altele, fisele proiectelor propuse, cu cateva elemente descriptive, ca tema, obiective, incadrare, caracteristici tehnice.
Problema este urmatoarea: la una din teme, fisa de proiect contine 7 pag., din care 4 sunt articole de pe net privind investitii similare in alte localitati. Responsabilul de tema considera continutul prea succint si tema insuficient studiata, astfel ca nu doreste sa semneze procesul verbal de receptie a acestei fise. Fara acesta proces verbal de receptie nu se poate face plata catre firma de consultanta. Ei, in acest moment, firma de consultanta a transmis un e-mail catre directorul departamentului, solicitandu-i sa ia masuri pentru clarificarea problemei, intrucat reponsabilul de tema ˝face o confuzie de termeni˝ si nu intelege natura contractului...Mai mult, intr-o sedinta, impreuna cu primarul, a ridicat aceeasi problema in fata acestuia, acuzand reponsabilul ca nu vrea sa semneze, insa nu i s-a permis acestuia sa ia cuvantul.
Ce poate face functionarul intr-o astfel de sittuatie?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Receptie imobil tip apartament cosmikk cosmikk buna ziua am contractat un apartament in bloc nou si urmeaza sa fac receptia. Dar exista unele diferente intre proiectul prezentat la semnare si cel ... (vezi toată discuția)
Ce poti face cand angajatorul te obliga sa faci ceva ce stii ca iti poate crea probleme? goggy goggy Buna ziua, Lucrez intr-o firma de proiectare si ma confrunt cu urmatoarea problema angajatorul meu a semnat un contract,( fara sa-l citeasca ), prin care si-a ... (vezi toată discuția)
Fisa postului unui functionar public mirelay mirelay Vreua sa stiu ce se poate intreba daca refuzi sa semnezi fisa postului avand in vedere ca atunci cand am dat concurs am dat pe atributii de urbanism, acum ... (vezi toată discuția)