Bună ziua,
Sunt angajat în domeniul privat în funcţie de conducere. În urma cu trei săptămâni mi-am depus demisia cu menţionarea datelor in care începe, respectiv se termină perioada de 45 de zile de preaviz. Demisia a fost semnată de către patron, aşadar a luat la cunoştinţă. Săptămâna trecută am primit un act adiţional prin care am fost înştiinţat că nu mai figurez pe postul de conducere respectiv şi că sunt trecut pe un post "obişnuit". Am luat legătura cu un jurist care mi-a spus ca în acest caz, perioada de preaviz se reduce de la 45 de zile la 20, începând de la data de la care mi-am depus demisia. În schimb, patronul susţine că în actul adiţional nu se face referire la modificarea datei de preaviz şi că trebuie să respect cele 45 de zile menţionate în actul de demisie.
Legal, se modifică data de preaviz odată cu trecerea mea dintr-un post de conducere într-unul "secundar", sau rămâne cea de 45 de zile? Nu cunosc legislaţia şi aş dori să-mia flu drepturile legale. Vă mulţumesc!
Am semnat actul adiţional, ceea ce inseamnă că încadrarea mea s-a schimbat din funcţie de conducere în funcţie de execuţie. Angajatorul insistă că trebuie să respect perioada de 45 de zile. Devreme ce acum deţin o funcţie de execuţie, perioada de preaviz nu ar trebui să se reducă la 20?
Preaviz
ciprianst
As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme:
- angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)