avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate modifica un act aditional perioada de preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate modifica un act aditional perioada de preaviz (in cazul unei demisii)?

Bună ziua,
Sunt angajat în domeniul privat în funcţie de conducere. În urma cu trei săptămâni mi-am depus demisia cu menţionarea datelor in care începe, respectiv se termină perioada de 45 de zile de preaviz. Demisia a fost semnată de către patron, aşadar a luat la cunoştinţă. Săptămâna trecută am primit un act adiţional prin care am fost înştiinţat că nu mai figurez pe postul de conducere respectiv şi că sunt trecut pe un post "obişnuit". Am luat legătura cu un jurist care mi-a spus ca în acest caz, perioada de preaviz se reduce de la 45 de zile la 20, începând de la data de la care mi-am depus demisia. În schimb, patronul susţine că în actul adiţional nu se face referire la modificarea datei de preaviz şi că trebuie să respect cele 45 de zile menţionate în actul de demisie.
Legal, se modifică data de preaviz odată cu trecerea mea dintr-un post de conducere într-unul "secundar", sau rămâne cea de 45 de zile? Nu cunosc legislaţia şi aş dori să-mia flu drepturile legale. Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 13 Octombrie 2015
Actul aditional trebuia semnat de dumneavoastra ! Modificarea nu putea fi facuta fara acordul dumneavoastra !
In prezent, ce functie detineti ?
Am semnat actul adiţional, ceea ce inseamnă că încadrarea mea s-a schimbat din funcţie de conducere în funcţie de execuţie. Angajatorul insistă că trebuie să respect perioada de 45 de zile. Devreme ce acum deţin o funcţie de execuţie, perioada de preaviz nu ar trebui să se reducă la 20?
In cazul dvs, perioada de preaviz nu poate depasi 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz part time nickfl nickfl Buna ziua. Sunt angajat intr-o firma part time ( 4h/zi) si mi-am depus demisia. Cei de la hr mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz 20 zile. Este normal asa ... (vezi toată discuția)
Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)