Buna ziua,va rog un raspuns si o baza legala pt urmatoarea problema .
Firma X are un imprumut (linie credit ) la o Banca .In 2012 firma Y a devenit fidejusor pt X .Din 2012 aceasta nu si-a mai platit din credit ceea ce a dus la inceperea procedurii de executarea bunurilor girate .
Ultimul act aditional la contractul de fidejusiune s-a semnat in 2012 dupa care firma y nu a vrut sa mai gireze .
In 2014 Y intra in reorganizare iar banca a facut contestatie la tabelul definitiv deoarece nu a fost chemata la masa credala .
In contabilitatea lui Y nu este inregistrat acest contract de fidejusiune .
Intrebare:
1.Cum se inregistreaza acest contract de fidejusiune daca creditul este al altei firme ?Care e NC si ce sume folosesc ?
2.Banca poate face contestatie in aceasta privinta ?Nu ar trebui sa lichideze bunurile firmei in cauza si dupa sa treaca la fidejusor ?
Imi puteti da o baza legala in care sa gasesc obligativitatea inregistrarii contractului de fidejusiune in contabilitatea fidejusorului ?
Fidejusiunea bancara
griser
Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am ... (vezi toată discuția)