avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract fidejusiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract fidejusiune

Buna ziua,va rog un raspuns si o baza legala pt urmatoarea problema .
Firma X are un imprumut (linie credit ) la o Banca .In 2012 firma Y a devenit fidejusor pt X .Din 2012 aceasta nu si-a mai platit din credit ceea ce a dus la inceperea procedurii de executarea bunurilor girate .
Ultimul act aditional la contractul de fidejusiune s-a semnat in 2012 dupa care firma y nu a vrut sa mai gireze .
In 2014 Y intra in reorganizare iar banca a facut contestatie la tabelul definitiv deoarece nu a fost chemata la masa credala .
In contabilitatea lui Y nu este inregistrat acest contract de fidejusiune .
Intrebare:
1.Cum se inregistreaza acest contract de fidejusiune daca creditul este al altei firme ?Care e NC si ce sume folosesc ?
2.Banca poate face contestatie in aceasta privinta ?Nu ar trebui sa lichideze bunurile firmei in cauza si dupa sa treaca la fidejusor ?
Imi puteti da o baza legala in care sa gasesc obligativitatea inregistrarii contractului de fidejusiune in contabilitatea fidejusorului ?

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Insolventa sau executare silita stavar stavar am lucrat la o firma din 2001 pana in martie 2009 cand aceasta a fost executata silit de niste \"camatari\",firma este in reorganizare judiciara,unul dintre ... (vezi toată discuția)
Fidejusiunea bancara griser griser Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am ... (vezi toată discuția)