am lucrat la o firma din 2001 pana in martie 2009 cand aceasta a fost executata silit de niste "camatari",firma este in reorganizare judiciara,unul dintre procesele de contestare a executarii l-a castigat,mai sunt altele care s-au amanat in septembrie (vacanta judecatorie).problema mea este alta:in februarie 2008 patronii mi-au cesionat o alta firma de=a lor cu titlu gratuit pt a obtine o linie de credit pt a ajuta firma "mama" lucru care s-a si rezolvat obtinand pe firma luata de mine 2 linii de credit la 2 banci (una de 70000ron si alta de 75000 ron ) pe o perioada de un an urmand sa le restitui in aprilie 2009.pana in ianuarie 2009 patronii imi plateau dobanzile numai ca dupa ce au fost executati abuziv zic eu,nu au mai achitat nimic.mi-au promis ca imi iau firma inapoi dar acest lucru nu s-a intamplat.ce mi-se poate intampla in continuare avand in vedere ca nu am nici un bun pe numele meu(am avut o masina pe care am vandut-o)?mentionez ca pt creditele respective sunt trecut si ca fidesjusor,pot sa-mi mai recuperez banii avand in vedere ca nu mi-am luat nici o masura de precautie? dovada ca le-am dat banii nu se regaseste decat in op de la banca pe care le-am emis neexistand nici un document real in baza caruia am efectuat plata. ce mi-se poate intampla? va rog ajutati-ma cu un raspuns(stiu ca este o situatie complicata)...o sa fiu executat silit? am avut prea mare incredere in oameni
Pentru ca aveti calitatea de fidejusor, inseamna ca garantati personal in fata creditorului si va obligati sa achitati suma datorata de societate. Ne spuneti ca societatea debitoare este insolvabila, iar dvs. ati instrainat singurul bun semnificativ detinut anterior. Este greseala finantatorului creditor ca v-a acceptat ca si fidejusor in conditiile in care nu aveati bunuri suficiente care sa acopere pretentia creditorului, situatia materiala a dvs. de la momentul semnarii angajamentului de fidejusiune trebuia sa fie una foarte buna. Daca instrainarea automobilului a avut loc dupa semnarea contractului de fidejusiune, iar existenta automobilului in averea dvs. a reprezentat un element pentru aprecierea solvabilitatii, creditorul ar putea cere anularea transferului.
masina este vanduta dupa semnarea contractelor.chiar nu pot face nimic in acest sens? pot cere un audit firmei care este in reorganizare pt a se vedea ca au incasat niste sume de bani fara a avea nici un document de vanzare sau prestari servicii?nu este chiar nici o cale de atac? dar o plangere penala impotriva patronilor pt inselaciune ?
Pentru banii pe care i-ati acordat celeilalte societati comerciale, cea aflata in reorganizare judiciara, trebuie sa va inscrieti ca si creditor. Platile catre societatea dvs., cat anume si cand anume, trebuie inscrise in planul de reorganizare.
am inteles ca pt a te inscrie la masa credala ai nevoie de facturi sau contracte de prestari servicii.eu nu am decat niste op emise prin banca . cum ma pot inscrie ca si creditor?