avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa sau executare silita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa sau executare silita

am lucrat la o firma din 2001 pana in martie 2009 cand aceasta a fost executata silit de niste "camatari",firma este in reorganizare judiciara,unul dintre procesele de contestare a executarii l-a castigat,mai sunt altele care s-au amanat in septembrie (vacanta judecatorie).problema mea este alta:in februarie 2008 patronii mi-au cesionat o alta firma de=a lor cu titlu gratuit pt a obtine o linie de credit pt a ajuta firma "mama" lucru care s-a si rezolvat obtinand pe firma luata de mine 2 linii de credit la 2 banci (una de 70000ron si alta de 75000 ron ) pe o perioada de un an urmand sa le restitui in aprilie 2009.pana in ianuarie 2009 patronii imi plateau dobanzile numai ca dupa ce au fost executati abuziv zic eu,nu au mai achitat nimic.mi-au promis ca imi iau firma inapoi dar acest lucru nu s-a intamplat.ce mi-se poate intampla in continuare avand in vedere ca nu am nici un bun pe numele meu(am avut o masina pe care am vandut-o)?mentionez ca pt creditele respective sunt trecut si ca fidesjusor,pot sa-mi mai recuperez banii avand in vedere ca nu mi-am luat nici o masura de precautie? dovada ca le-am dat banii nu se regaseste decat in op de la banca pe care le-am emis neexistand nici un document real in baza caruia am efectuat plata. ce mi-se poate intampla? va rog ajutati-ma cu un raspuns(stiu ca este o situatie complicata)...o sa fiu executat silit? am avut prea mare incredere in oameni
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 09:14, 9 Iulie 2009
Nu este adevarat ca aveti nevoie de contracte sau facturi pentru a va putea inscrie la masa credala, ordinele de plata mentionate reprezinta documente justificative din care rezulta ca ati transferat debitorului o suma. Legea insolventei permite inscrierea la masa credala a creantelor anterioare datei de deschidere a procedurii, chiar daca acestea nu sunt stabilite printr-un titlu. Creanta dvs. va fi verificata de catre administratorul/lichidatorul judiciar pentru a se stabili daca poate fi admisa, cu ce valoare exacta si care ii va fi prioritatea in tabloul creantelor.
Problema nr. 1 pe care o veti intampina va fi depunerea cererii de creanta in termenul indicat in hotararea de deschidere a procedurii, termenul fiind de decadere. Creditorii decazuti din termen isi vor putea recupera sumele doar in cazul in care se stabileste ca a fost savarsita o infractiune de bancruta sau ca au avut loc plati ori transferuri frauduloase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Contract fidejusiune adrianabresug adrianabresug Buna ziua,va rog un raspuns si o baza legala pt urmatoarea problema . Firma X are un imprumut (linie credit ) la o Banca .In 2012 firma Y a devenit ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)