avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupa asta urmeaza pronuntarea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupa asta urmeaza pronuntarea?

Daca ni s-a cerut un PUNCT DE VEDERE, inseamna ca urmeaza PRONUNTAREA, sau dupa SOLUTIE nu mai urmeaza nimic? Atunci de ce a mai fost cerut PUNCTUL DE VEDERE?
=-Tipul documentului de soluționare: Încheiere de şedinţă
Soluție: Încheiere
Detalii soluţie: Încheiere din 8.07.2015. Comunicarea raportului întocmit către recurentul-pârât Ministerul Educaţiei Naţionale şi către intimatele-reclamante cu menţiunea că părţile pot formula în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 8 iulie 2015. =
Cel mai recent răspuns: GRECUELA , utilizator 07:31, 30 Octombrie 2015
Nu văd nicio legătură între ceea ce am scris eu și ultimul dvs. mesaj. Ce anume nu ați înțeles din ceea ce am scris? O să încerc să vă explic mai clar.
=Deduc faptul că nu ați solicitat judecarea recursului de către completul de filtru. Presupun că nici nu ați știut că puteați să cereți asta prin întâmpinare= Ati scris dumneavoastra. Iar eu am raspuns, spunand ca am facut-o: =In conformitate cu prevederile art. 223 din Codul de procedura civila, solicitam judecata si in lipsa. = Am inteles totusi gresit?
Da, aţi înţeles greşit. A solicita judecarea recursului de către completul de filtru înseamnă a scrie negru pe pe alb în întâmpinare "doresc ca judecarea recursului să se facă de către completul de filtru". Judecarea în lipsă a cauzei este altceva.
Articolul 490 Cod procedură civilă
Depunerea recursului
(...)
(2) Dispoziţiile art. 471 se aplică în mod corespunzător. Termenul prevăzut la art. 471 alin. (5) se dublează în cazul recursului. Întâmpinarea trebuie redactată şi semnată de avocatul sau consilierul juridic al intimatului, iar răspunsul la întâmpinare de avocatul sau consilierul juridic al recurentului. Prin aceste acte de procedură se va menţiona dacă recurentul, respectiv intimatul este de acord ca recursul, atunci când este admisibil în principiu, să fie soluţionat de către completul de filtru prevăzut la art. 493.
Si acum ce este de facut? Astept citatie? Oare o dura mult? Au trecut patru luni...de la acea incheiere de ce naiba e, ca m-a cam disperat! :) Va multumesc din toata puterea sufletului ca mi-ati acordat atentie si mi-ati raspuns la intrebarile formulate aici!
Acum aşteptaţi citaţia şi mai aruncaţi din când în când un ochi pe site-ul Înaltei Curţi.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)
Info proces recuperare taxa auto crysstyle crysstyle Sunt in proces pt recuperarea taxei auto si am primit o citatie sa depun : - copie intampinare si cu mentiunea de a depune raspunsul la cererea adresata ... (vezi toată discuția)
In plangere impotriva p.v. de contraventie se poate cere restituirea amenzii platite ? Pilu Pilu Buna seara. Ma simt putin ridicol cu intrebarea pe care o voi adresa-o, dar simt totusi ca voi gasi intelegere. Vreau sa fac o plangere impotriva unui ... (vezi toată discuția)