Buna ziua. Am o intrebare legata de asigurarea de viata.
Mama mea a contractat un credit de nevoi personale in 2013 cu o asigurare de viata atasata creditului. Ea a decedat in iulie 2015 si nimeni nu poate sa-i mai plateasca ratele. In cazul acesta m-am prezentat la banca si am explicat situatia, doamna respectiva mi-a spus sa vin cu certificatul de deces, de constat de deces, dosarul mamei medical + contractul de credit pentru a "declansa" asigurarea de viata respectiva ca sa nu mai platesc.
Cand am adunat aceste acte, m-am prezentat la colega doamnei respective care mi-a raspuns foarte rastita ca ea nu face asa ceva pentru nimeni, ca si cand ar fi dat vreun ban din buzunarul ei.
De fapt asta e scopul une asigurari de viata nu-i asa? Ce pot face in cazul asta???
Nu banca este cea care ar trebui sa plateasca ci compania de asigurari.Trebuie sa va adresati asiguratorului unde este incheiata polita de asigurare.Daca decesul mamei dv a survenit ca urmate a unei afectiuni medicale anterioare care se rageseste in fisa medicala, este putin probabil ca asiguratorul sa despagubeasca.