avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie cu executare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie cu executare

Buna seara.
Azi, postasul mi-a adus - de la finante - o scrisoare in care sint anuntat ca am un dosar de executare - din 29.09.2015 - prin care sint somat sa platesc 120 lei amenda de circulatie. Proces verbal din iulie 2010. Pe care mi l-au anexat si in care imi recunosc semnatura.
Ceea ce nu mai recunosc (sau nu mai sint sigur!) e ca eu nu am platit - conf. acelui PV 1/2 din amenta, adica 60 lei in 48 de ore. De cite ori am fost in situatii din astea am platit pe loc, la politist, sau in vremurile in care acestora li se ridicasera dreptul de a detine chitantier, am mers la prima posta/finante si am platit. De zgircit, ca sa ies mai ieftin!
Presupun ca si atunci, acu' 5-6 ani, am facut la fel. Dar nu mai am nici o dovada.
In schimb, vrind eu sa vad cum stau la acest capitol - daca nu am astfel de amenzi , sau de parcari ilegale de care nu stiu - am fost acu' vreun an-doi, la finantele din orasul meu, de unde am obtinut - in urma unei taxe - un certificat de cazier fiscal. Pe care l-am gasit in acesta seara. Acesta glasuie ca in 16.10.2013 "Nu are fapte inscrise in cazierul fiscal". Are vreo relevanta asta coroborat cu amenda, care era pe drumul ei, din 2010? Anaful - care azi imi trimite acesta somatie - poate fi responsabilizat ca in 2013 imi confirma oficial ca "nu are inscrise in cazierul fiscal"?
Multumesc.
Multam'!

Alte discuții în legătură

Amenda pfa pentru nedepunerea in 15 zile de la autorizatie zesiro zesiro Am infiintat un PFA pe data de 31 iunie 2010 si n-am depus autorizatia la ANAF pentru a ma inregistra. Astazi cand am vrut sa ma inregistrez inspectorul ... (vezi toată discuția)
Amenda de la garda financiara l82/91 rep.art.42 alin1 ricflo ricflo Am avut un control de la Garda Financiara, ne-a dat o amenda de 4.000 lei cf. art. 42 alin 1 din Legea 82/91 rep.,rugamintea este daca platim amenda societatea ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)