avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Amenda PFA pentru nedepunerea in 15 zile de la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Amenda PFA pentru nedepunerea in 15 zile de la autorizatie

Am infiintat un PFA pe data de 31 iunie 2010 si n-am depus autorizatia la ANAF pentru a ma inregistra.

Astazi cand am vrut sa ma inregistrez inspectorul mi-a spus scurt ca depasirea termenului = 700 lei amenda. Am luat hartiile si am plecat si acum doresc sa va intreb ce pasi sunt buni de ales.

Eu doresc sa imi inchid PFA-ul dar ca sa-l inchid trebuie mai intai sa-l inregistrez, ca sa-l inregistrez trebuie neaparat sa platesc amenda?
Ca sa-l inchid trebuie sa platesc amenda?
Defapt, cum ma afecteaza aceasta amenda? Pot amana plata ei si mai intai sa inchid PFA-ul ?
Cel mai recent răspuns: zesiro , utilizator 17:00, 30 August 2010
Cand inchideti PFA-ul va trebuie, teoretic, si cazierul fiscal, iar acesta se elibereaza daca nu aveti datorii.
Practic puteti incerca inchideti PFA-ul si fara cazier fiscal, cu vorba buna, insa chiar daca reusiti, tot va trebui sa mergeti la autoritatea fiscala sa platiti obligatiile de plata, altfel vor trimite somatie apoi executare silita(teoretic)

Sau mai puteti incerca tot la finante sa va primeasca inregistrarea fara sa va dea amenda, tot cu vorba buna. De multe ori au fost trecute cu vederea intarzieri mici si nu s-a platit amenda.
Deci... merge cu vorba buna? Mie mi-a spus cam transant inspectorul :(

Ce inseamna "mici intarzieri" ? Eu am 30 de zile intarziere.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu o firma din ue argo argo Buna ziua, Urmeaza ca incepand cu data de 1 iunie 2009 sa intre in vigoare un contract de colaborare incheiat de mine cu o companie din UE care nu are nici ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate gabichiritoiu gabichiritoiu Va rog frumos daca este posibil sa imi raspundeti ce trebuie sa fac?.Am un pfa care nu merge grozav, m-am trezit cu o scrisoare acasa prin care sunt anuntata ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)