avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificari la indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificari la indemnizatia pentru CCC?

am auzit ca este propusa o lege prin care mamele vor putea fi platite cu 85 % din salariu, pe timpul celor 2 ani din concediul de maternitate. acum sunt diferite variante, care nu avantajeaza pe nimeni. As vrea sa stiu unde este legea blocata in acest moment si ce trebuie facut ca sa se urgenteze votarea ei. stiu ca nu mai poate fi votata nici o lege cu cel putin 6 luni inainte de alegeri , asa ca ....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 14 Octombrie 2015
In prezent, numai Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de până la 2 ani, astfel cine optează pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 în primul, iar în al doilea an cel mult 1200, indiferent de opţiune.

Proiectul de lege se afla in curs de legiferare la Camera Deputatilor care este for decizional in privinta acestuia.

Nu exista niciun text de lege care sa interzisa adoptarea unei legi cu cel putin 6 luni inainte de alegeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea legii privind acordarea indemnizatiei pl-569/2015 laviii laviii Buna ziua, Urmeaza sa imi depun dosarul pentru acordarea indemnizatiei. As dori sa optez pentru 1 an , insa in cazul in care se va aproba modificarea (85% in ... (vezi toată discuția)
Modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil Hellene04 Hellene04 Intrebare: imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- 2 locuri de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Situatie: un salariat are 2 contracte de munca(2 firme diferite). Urmeaza sa intre in concediu de crestere copil. Va beneficia de indemnizatie integrala din ... (vezi toată discuția)