avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa un parinte decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa un parinte decedat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu succesiunea pe care trebuie sa o facem eu si mama dupa tata. Problema sta in felul urmator: tata are certificat de mostenitor pe 6 terenuri. Doua dintre ele le detine singur dar nu a fcut cerere de intabulare, alte 2 terenuri sunt in cota de 1/2 cu sora lui si nu au facut iesirea din indiviziune, iar pt alte 2 parcele pe care le detinea cu un frate in cote egale a facut iesirea din indiviziune si cerere de intabulare la notariat, dar nu am reusit sa gasesc nr.CF nou pt aceste terenuri, iar notarul la care am mers sa facem succesiunea ne-a cerut extrase de carte funciara dupa toate terenurile. Cum trebuie sa procedam in aceasta situatie si care este varianta cea mai ieftina.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 21:18, 17 Iulie 2009
Probabil ca notarul va cere intabularea pentru aceste terenuri intrucat intentionati sa impartiti suprafetele de teren intre dvs. -mostenitorii tatalui - si celelalte persoane aflate pe C.M in care este trecut si tatal dvs.
Trebuie insa sa aveti in vedere ca dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune sunt chestiuni distincte si nu e necesar/obligatoriu sa se petreaca concomitent la notar.
Puteti face doar C.M de pe urma tatalui dvs. -impreuna cu mama- apoi sa solicitati iesirea din indiviziune -la instanta daca nu va intelegeti sau nu aveti acte- fata de celelalte persoane cu care deveniti coproprietari prin acest C.M de pe urma tatalui.
Notarul pt a face succesiunea dupa tata a cerut pe langa CM al tatalui si extrasele de CF pentrun terenurile mostenite de tata. Problema e ca in aceste CF apar si fratii tatalui meu. E vreo problema?
Nu e nici o problema. E normal sa faca aceste verificari pentru a stii daca terenurile mai sunt in proprietatea mostenitorilor. Nu poate imparti niste terenuri atata vreme cat nu e sigur ca terenurile mai sunt ale dvs. -ale tuturor mostenitorilor-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire împreună ... mierloiuionela mierloiuionela Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire împreună cu inca doi frați mai multe terenuri și o casă,eu mai am un frate și pe mama.Care este ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)