avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire împreună ...

Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire împreună cu inca doi frați mai multe terenuri și o casă,eu mai am un frate și pe mama.Care este procedura pentru partajarea lor?Se poate face și fără succesiune suplimentara și fără cadastre împărțirea de comun acord la notariat? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: mierloiuionela , utilizator 19:57, 23 Septembrie 2022
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tata pentru a dobandi calitatea de mostenitori ai acestuia. Apoi faceti un partaj. De fapt, cred ca o sa faceti chiar 2. Primul va fi intre mama/dvs./frate, pe de-o parte si cei doi unchi pe de alta parte si va privi ceea ce a mostenit tata impreuna cu ei. Apoi, daca veti dori, ce va rezulta din acest partaj, veti partaja intre dvs., mama si frate. Sau veti ramane in indiviziune.
De vazut daca au fost dezbatute succesiunile dupa parintii tatalui, pe care acesta i-a mostenit impreuna cu fratii. Daca nu, intai vor trebui acelea dezbatute.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Ati deschis succesiunea dupa tata? sa inteleg ca tata e mostenitor pe cote parti impreuna cu alte persoane sau e proprietate in indiviziune?
Nu am deschis

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Ati deschis succesiunea dupa tata? sa inteleg ca tata e mostenitor pe cote parti impreuna cu alte persoane sau e proprietate in indiviziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, acte necesare MariaCalota MariaCalota Buna seara, am nevoie de un sfat dacă se poate cât mai urgent! As vrea sa bag o taxa de succesiune la casa bunicilor(din partea tatălui). Taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)