Tatăl meu a decedat acum 2 ani,el are moștenire împreună cu inca doi frați mai multe terenuri și o casă,eu mai am un frate și pe mama.Care este procedura pentru partajarea lor?Se poate face și fără succesiune suplimentara și fără cadastre împărțirea de comun acord la notariat? Mulțumesc
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tata pentru a dobandi calitatea de mostenitori ai acestuia. Apoi faceti un partaj. De fapt, cred ca o sa faceti chiar 2. Primul va fi intre mama/dvs./frate, pe de-o parte si cei doi unchi pe de alta parte si va privi ceea ce a mostenit tata impreuna cu ei. Apoi, daca veti dori, ce va rezulta din acest partaj, veti partaja intre dvs., mama si frate. Sau veti ramane in indiviziune.
De vazut daca au fost dezbatute succesiunile dupa parintii tatalui, pe care acesta i-a mostenit impreuna cu fratii. Daca nu, intai vor trebui acelea dezbatute.
Mostenire
gynutza_sweet
Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)