avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract dupa perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract dupa perioada de proba

Mi s-a desfacut contractul de munca dupa 93 zile in baza motivului ca sunt in perioada de proba. Mentionez ca eu lucrez de la bun inceput in conditii grele si vatamatoare iar perioada de proba in contract este de 90 de zile. Este legala desfacerea dupa 93 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 14 Octombrie 2015
Care a fost data de inceput a activitatii si care este data incetarii c.i.m.?
13.07.15 - 13.10.15 calendaristic sunt 93 de zile
art. 2553 C.civ. -Termenul stabilit pe zile
(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.

Potrivit acestei reguli, data incetarii ar trebui sa fie 12.10.2015.
si daca este trecut de termen, contractul incetand in data de 13.10, este legala desfacerea cim?
Nu este legala desfacerea c.i.m., in acest caz.

Alte discuții în legătură

Transmisie revisal CROSETEL CROSETEL Buna seara Va rog frumos sa-mi spune-ti pana la ce ora se poate transmite Revisalul? Multumesc (vezi toată discuția)
Data incetare cim-demisie cu acordul partilor danielandrei danielandrei Daca un angajat face o cerere de demisie, cu acordul partilor si scrie pe ea, ca doreste aprobarea incetarii ctr. cu art 55b, incepand cu data de 14.05.2015, ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata gina2010 gina2010 Buna ziua, daca cim pe perioada determinata este pana la data de 06.07.2016, cu aceasta data inceteaza contractul sau ea figureaza ca ultima zi ... (vezi toată discuția)