avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM-demisie cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM-demisie cu acordul partilor

Daca un angajat face o cerere de demisie, cu acordul partilor si scrie pe ea, ca doreste aprobarea incetarii ctr. cu art 55b, incepand cu data de 14.05.2015, asta inseamna ca 13 e ultima zi lucratoare sau 14?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 13 Mai 2015
Nu exista demisie cu acordul partilor.

In speta, este vorba despre incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.).
C.i.m. inceteaza la sfarsitul orelor de program . Prin urmare, data de 14.05.2015 poate fi considerata de catre unii angajatori ca fiind si ultima zi de munca.

art.2553 C.civ. - Termenul stabilit pe zile
(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.

Alti angajatori considera ca ultima zi de munca este data de 13.05.2015.

In lipsa unei legislatii calre, parerile sunt impartite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmisie revisal CROSETEL CROSETEL Buna seara Va rog frumos sa-mi spune-ti pana la ce ora se poate transmite Revisalul? Multumesc (vezi toată discuția)
Prima zi preaviz m0nicaluca m0nicaluca Buna ziua, Spuneti-mi va rog (daca sa poate cu trimitere la Lege) care este considerara prima zi de preaviz: ziua in care este depusa demisia sau ziua ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract dupa perioada de proba ChristiPatrick ChristiPatrick Mi s-a desfacut contractul de munca dupa 93 zile in baza motivului ca sunt in perioada de proba. Mentionez ca eu lucrez de la bun inceput in conditii grele si ... (vezi toată discuția)