avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima zi preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima zi preaviz

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog (daca sa poate cu trimitere la Lege) care este considerara prima zi de preaviz: ziua in care este depusa demisia sau ziua urmatoare?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 17 August 2016
În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.
(Traian Ştefănescu, Demisia, în Revista română de dreptul muncii nr. 3/2003, p. 9-10, Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 586)

art.2553 C.civ. - Termenul stabilit pe zile

(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.

(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.

(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu ... Mihnea. Mihnea. Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu o perioada de preaviz de 20 zile, in care \"nu era necesară prezența la birou\", eu continuand ... (vezi toată discuția)
Sanctionare Nistor Gabriel Nistor Gabriel Revin asupra întrebării. E corecta sancțiunea ? De la inginer mecanic la muncitor necalificat? (vezi toată discuția)