avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa decesul parintiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa decesul parintiilor

Dupa ce a murit tatal meu vitreg (casatorit legal cu mama),sora mea (fiica tatalui meu vitreg si al mamei mele),sa mutat la mama si a schimbat si adresa in buletin,pe adresa respectiva. Tatal meu vitreg mai avea o fiica din alta casatorie legala. Se pune intrebarea,dupa decesul mamei, cine mosteneste si cata parte din casa? O alta intrebare ar fi,cum vom sti toti trei,cand va fii procesul de succesiune? Vom fii anuntati sau noi trebuie sa ne interesam undeva? Mama inca traieste dar eu vreau sa fiu informat inainte de decesul ei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: HUBARDONI , utilizator 10:49, 14 Octombrie 2015
La mostenirea mamei vin descendentii adica dumneavoastra si sora dumneavoastra. Fiica tatalui din alta casatorie nu are drept de mostenire la bunurile mamei dumneavoastra pentru ca nu este si mama ei.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
Adolfina Pop, Consultant fiscal
Imi pare rau dar am uitat sa scriu un lucru,poate important. Mama mea a trecut casa pe numele sorei mele. Acest lucru schimba situatia aratata de Dvs.-tra?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
HUBARDONI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Oananm Oananm Buna seara, am niste nelamuriri privind succesiunea pe care trebuie sa o fac dupa decesul mamei,problema este urmatoarea: mama mea a avut un copil din o ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)