avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, am niste nelamuriri privind succesiunea pe care trebuie sa o fac dupa decesul mamei,problema este urmatoarea: mama mea a avut un copil din o căsătorie anterioara, necazul este ca aceea persoana a murit mult prea tanara,dar a fost casatorita in mod legal si are si copii,doar ca sotul,habar nu am unde este,si nici copii,cred ca sunt plecati din tara,
Spuneti.mi exista vreo piedica pt a face succesiunea dupa mama,deoarece de sotul sorei mele si copii acestora nu mai stiu nimic de vreo 8 ani.
Pe actele casei sunt proprietari mama si tatal meu.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Oananm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oananm , utilizator 09:59, 25 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu se poate, legal si moral, sa dezbateti succesiunea fara a anunta si descendentii surorii dumneavoastra vitrega care sunt mostenitori legali.
Incercati sa aflati cat mai multe date de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti aratand motivele pentru care le cautati si dand toate datele pe care le stiti.
Multumesc nu stiam exact,unde sa ma adresez.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sora dvs. după mamă a murit înaintea mamei, atunci la moștenirea mamei dvs. vin (au vocație la moștenire) doar nepoții de fiică predecedată (nu și soțul/ginerele).
Va multumesc,
Da ,a decedat inaintea mamei cu foarte multi ani.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Dacă sora dvs. după mamă a murit înaintea mamei, atunci la moștenirea mamei dvs. vin (au vocație la moștenire) doar nepoții de fiică predecedată (nu și soțul/ginerele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire rozi88 rozi88 Buna ziua , Avem urmatoarea situatie din familie . Mama mea vitrega a ramas vaduva in 1963 avand o fetita , iar tatal meu a ramas fara sotie in 1962 cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mostenitori necunoscuti bufa bufa Mi-a murit soțul acum 5 luni.Sotul a avut un apartament.A avut doi copii despre care nu a mai stiut nimic in ultimii 25 de ani. si nici eu nu stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)