avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

este vorba despre casa bunicului meu,care a decedat si a lasat-o tatalui meu si fratelui acestuia .
in urma cu 4 ani tatal meu a murit si vreau sa va intreb ce drept am eu ai fratii mei (2 la numar) si mama mea .
nici unul dintre frati nu avem inca 18 ani .
si daca fratele tatalui meu poate sa ne scoata din casa .
dar pe fratele meu vitreg (doar din partea mamei)
va multumesc pentru raspuns din tot sufletul pentru ca nu stiu unde sa merg altundeva sau sa intreb.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Buzgau Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Buzgau Marian , utilizator 00:12, 18 Iulie 2009
Nu, unchiul dvs. nu are dreptul sa va scoata din casa, deoarece dvs. , fratii si mama mosteniti partea tatalui .Practic ,detineti casa in cproprietate cu unchiul. daca nu ati facut suscseiunea dupa tata ,ar trebui sa o faceti, pentru a va clarifica situatia .
Mama dvs, Dvs. si fratele mosteniti impreuna partea tatalui. Nu puteti fi dati afara din casa de unchiul Dvs. Dar ar trebui sa faceti succesiunea dupa tata cat mai curand si eventual sa iesiti din indiviziune fata de unchi. Asta se face tot in instanta, in acelasi proces. In urma procesului, Dvs. puteti ramane cu casa intreaga cu conditia sa ii platiti unchiului partea lui. Dupa aceea puteti sa il evacuati Dvs. pe el.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
poate nu am fost chear asa de explicit ,deci dumneavoastra ati spus ca pe noi nu ne poate da afara din casa deoarece suntem mostenitorii tatalui nostru,dar am un frate vitreg din partea mamei care locuieste cu noi si nu are acelas nume de familie ca si noi .
intrebarea este : fratele meu vitreg are vreun drept ?si daca acesta poate fii dat afara de catre unchiul meu fara permisiunea noastra .
va Multumesc.
Fratele dvs vitreg din partea mamei nu poate fi dat afara de unchiul dvs!
va multumesc pentru raspuns.=D>

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)