avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul vrea sa ne oblige sa lucram singuri pe ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul vrea sa ne oblige sa lucram singuri pe ture

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Coordonatorul de magazine unde lucrez vrea sa ne impuna ca in magazinele care nu merg foarte bine pe weekend sa lucreze un singur om. Mentionez ca in partea din fata a magazinului avem marfa pe raft care nu este securizata, in spate exista marfa pe trebuie sa te duci sa o iei lasand "fata goala". Nu mai vorbesc de nevoia de a merge la baie, Doamne fereste sa incui usa magazinului sa scrii "Vin imediat"...
Nu vrea nici sa inchida magazinele respective pe weekend, pentru prestigiu...
Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 20 Octombrie 2015
Nu poate face asa ceva, fara acordul dvs. si cu respectarea prevederilor legale in materie.
Probabil toata lumea se gandeste sa accepte de frica sa nu fie dat afara. Prevederile legale in materie ce spun? Multumesc
Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligația de a merge in weekend la muncă la unele intervenții daca sunt liber? Alex1005 Alex1005 Lucrez cu automatele de cafea si in weekend sunt liber, angajatorul ne-a informat că dacă este vreo problema pe weekend cu vre-un automat suntem obligați ... (vezi toată discuția)
Demisie crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in legatura cu \\" Demisie\\": eu mi-am gasit de lucru in alta parte si le-am spus angajatorilor ca vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)
Directorul magazinului nu trasmite mai departe opþiunea mea ankalupu ankalupu lucrez la o multinational, are 15 magazine in toata tara, si am primit un set de hartii in care suntem anuntati fiecare in parte ca se fac disponibilizari ... (vezi toată discuția)