avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directorul magazinului nu trasmite mai departe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directorul magazinului nu trasmite mai departe opþiunea mea

lucrez la o multinational, are 15 magazine in toata tara, si am primit un set de hartii in care suntem anuntati fiecare in parte ca se fac disponibilizari collective.
disponibilizarile urmeaza sa se faca in urma unui interviu, dar in acele hartii mai scrie ca daca un angajat nu doreste sa participle la interviu si vrea sa se ofere voluntar concedierii poate da o declaratie la resurse umane si primeste 4 salarii compensatorii. Directorul de la magazinul in care lucrez eu nu vrea sa dea mai departe declaratia, spunandu-mi ca nu se poate. Dar daca in acele hartii in care e si stampila firmei scrie negru pe alb, cum se poate sa refuse directorul magazinului. pot face ceva in legatura cu aceasta? pot oblige in vreun fel directorul sa comunice hotararea mea mai departe?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 13 Noiembrie 2013
Potroivit art.3 alin.2 si 3 din Codul muncii, orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

In acest sens, puteti comunica direct dvs conduceri optiunea de a nu va prezenta la interviu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul vrea sa ne oblige sa lucram singuri pe ture GinaDan GinaDan Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Coordonatorul de magazine unde lucrez vrea sa ne impuna ca in magazinele care nu merg foarte bine pe ... (vezi toată discuția)
Legi si proceduri ciudate in romania. ContSters68209 ContSters68209 Lucrez la o firma unde de obicei se angajeaza oameni cu o pregatire precara ( rareori absolventi de liceu- in general cu 6-7-8 clase terminate, nu mai mult ... (vezi toată discuția)
Discriminare biserica xlbocskay xlbocskay Buna ziua, Numele meu este Vasile si am doua job-uri, daca pot spune asa. In weekend profesez ca pastor intr-o comunitate mica din judetul Cluj dar ... (vezi toată discuția)