avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am obligația de a merge in weekend la muncă la unele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am obligația de a merge in weekend la muncă la unele intervenții daca sunt liber?

Lucrez cu automatele de cafea si in weekend sunt liber, angajatorul ne-a informat că dacă este vreo problema pe weekend cu vre-un automat suntem obligați să mergem să rezolvăm deoarece suntem prestatori de servicii,dar, nu suntem plătiți in weekend
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 5 Iulie 2020
Se aplica prevederile din CIM incheiat/ negociat intre angajator si angajat.
In weekend sunteti pontat liber. Daca sunteti solicitat sa veniti la interventie se considera ore suplimentare si orele se platesc.
Mulțumesc pentru raspuns, dar, eu as vrea sa știu dacă sunt obligat să merg deoarece eu nu vreau...
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Alina9191 Alina9191 Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)
Preaviz zile libere /total de ore Petrutt Petrutt Buna ziua ,lucrez la o companie unde programul de lucru este de o saptamana 6h iar a2a saptamana este de 8h unde se lucreaza un weekend pana la ora 14 iar ... (vezi toată discuția)
Angajatorul vrea sa ne oblige sa lucram singuri pe ture GinaDan GinaDan Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Coordonatorul de magazine unde lucrez vrea sa ne impuna ca in magazinele care nu merg foarte bine pe ... (vezi toată discuția)