avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil aflat in executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil aflat in executare silita

Buna ziua!
Locuiesc intr-un imobil care se afla in executare silita, in urma unei sentinte judecatoresti penale, conform careia s-a stability ca sotul meu trebuie sa plateasca un prejudiciu unei societati comerciale. De la primirea sentineti, eu am obtinut in instant dreptul de coproprietate asupra imobilului si terenului in cota de 1/2. Mi-am inscris in Cartea funciara dreptul de proprietate si am notat imobilul ca locuinta de familie. Terenul pe care se afla imobilul se afla sub sechestru din timpul urmaririi penale. In aceste conditii, avand in vedere ca sunt proprietar a 1/2 din imobil si teren, pot sa vand partea mea fara sa mai cer partajul si independent de creditor? Cum pot ridica sechestrul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vionica , utilizator 08:34, 15 Octombrie 2015
Daca este stabilita cota dvs. puteti vinde cota ideala de 1/ Nu ati precizat prin ce act ati obtinut" dreptul de coproprietate ".Daca nu este stabilta cota , faceti mai intai partajul apoi cereri ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor ce va revin la partaj .
Multumesc pentru raspuns! Cota este de 1/2 si a fost stabilita prin sentinta judecatoreasca intr-un proces de actiune in constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sechestru cosmin_cristici cosmin_cristici Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Sechestru bunuri imobile in divort SorinManta SorinManta Buna ziua, Sint parte intr-un proces de divort. Hotarirea nu s-a pronuntat inca. O parte din bunurile comune care vor fi incluse la partaj sint un teren si ... (vezi toată discuția)
Sechestru - va rog ajutati-ma!!! omsucit omsucit Buna ziua, sunt nou pe acest forum, va rog mult sa ma ajutati in problema pe care o am ! Mi s-a pus sechestru asiguratoriu pe casa mostenita de la parinti ... (vezi toată discuția)