avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 220 pentru PFA poate avea estimare zero ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 220 pentru PFA poate avea estimare zero venituri intr-un an?

Buna ziua!

Sunt angajata si am si un PFA - impozitarea in sistem real.
Sunt nevoita sa plec din tara pana aproximativ in mai anul viitor si stiu ca in aceasta perioada nu voi mai avea venituri pe PFA.
Pot completa declaratia 220 cu venituri estimative zero pentru anul 2016? Nu stiu sigur daca voi mai avea venituri in 2016 pe PFA si totusi nu vreau sa suspend sau sa inchid PFA-ul, dar nici nu as vrea sa platesc impozit si CASS pentru ceva ce sigur nu incasez. (raman angajata in aceasta perioada deci stiu ca CAS nu trebuie achitat)
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:08, 14 Octombrie 2015
Nu se poate pe zero... Dar se poate sa estimati 10 lei profit si atunci o sa aveti de plata 2.15 Lei tot anul.. De pensie nu e cazul ( sunteti sub plafonul minim pt 2016)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat mihai_b75 mihai_b75 Dupa momentul infiintarii unui PFA (CAEN 4619), cum se calculeaza veniturile acesteia? Dupa declaratia 220 cu estimarea veniturilor, depusa la infiintare la ... (vezi toată discuția)