avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA nou infiintat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA nou infiintat

Dupa momentul infiintarii unui PFA (CAEN 4619), cum se calculeaza veniturile acesteia? Dupa declaratia 220 cu estimarea veniturilor, depusa la infiintare la ANAF, sau dupa facturile emise de PFA catre beneficiari?
Cel mai recent răspuns: mihai_b75 , utilizator 10:34, 6 August 2013
Veniturile se calculeaza dupa facturile emise catre clienti si se face regularizare in anul urmator cu diferenta dintre decl.veniturilor estimate si cel real,pentru plata impozitului final.
Buna ziua,

De fapt, profitul impozabil pentru un PFA care aplica impozitarea in sistem real , se calculeaza pe baza RJIP ( venituri incasate - cheltuieli deductibile achitate = profit impozabil)
Impreuna cu beneficiarul, am mentionat in contractul de prestari servicii, ca ma sustine, timp de 2 luni, cu un buget de cheltuieli (transport, cazare, diurna). Intrebarea mea este: daca emit o prima factura in care specific "buget cheltuieli conf. contr. nr....", se considera venituri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi de comision cu impozit de 16% retinut la sursa cane petruta cane petruta Buna ziua. As dori sa ma lamuresca si pe mine cineva. Am un PFA cu caen 8291 neplatitor de TVA, emit facturi in care am un venit brut si incasez un venit net ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 alina240 alina240 Buna ziua, Sunt PFA, anul trecut am avut activitate, insa anul acesta nu o sa mai am. Am cateva facturi de anul trecut neincasate. Sper ca le voi incasa ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)