Buna seara,
As vrea sa vand apartamentul parintilor mei, pentru a le cumpara unul in apropierea locuintei mele. Tata are 86 de ani si de 2 luni este la un camin de batrani, cu o forma grava de anemie, mama nu mai are putere sa-l ingrijeasca.
Nu pot obtine procura de la tata pentru ca medicul psihiatru care a venit sa il evalueze l-a gasit cu probleme de memorie si un inceput de dementa senila. Am chemat si de la IML un medic pentru expertiza.
Cum se poate desemna un tutore si cat dureaza procedura judecatoreasca?
Multumesc
Trebuie sa formulati actiune de punere sub interdictie si numire a unui tutore la judecatoria de la domiciliul batranului.
Judecarea dosarului, motivarea sentintei si ramanera ei definitiva implica trecerea unui termen de 6-9 luni de zile. Se fac cercetari de catre procuror, se audiaza 2 martori si se efectueaza - la solicitarea parchetului - o expertiza medico legala.
Pe calea ordonantei presedintiale formulata concomitent cu actiunea d epunere sub interdictie se poate solicita numirea unui curator provizoriu care sa reprezinte pe batran la vanzarea imobilului, solicitandu-se totodata si acordul instantei de tutela.
Dementa
mariw
Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)