avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu arendasul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu arendasul

Buna ziua,
Detin un pamant care este dat in arenda pana in aprilie 2016, si pt care am incheiat deja o promisiune de vanzare cumparare cu altcineva decat arendasul, deoarece i-am facut oferta arendasului si acesta nu doreste sa il cumpere.
Am si depus actele la primarie, iar dupa ce obtin avizul de vanzare libera, urmeaza sa primesc si restul sumei de bani de la cumparator, si sa facem contractul de vanzare cumparare.
Am anuntat de nenumarate ori arendasul ca s-a vandut pamantul, dar este o persoana foarte dificila, si ma evita.L-am rugat sa isi recolteze porumbul ce e acum pe pamant, dar sa nu mai semene nimic deoarece nu mai are cand sa recolteze anul urmator daca arenda expira in aprilie.
Probabil nu va asculta, si va semana ilegal pe pamant, chiar daca a fost anuntat.
Cum sa procedez, sa ii trimit si in scris o scrisoare recomandata la care sa atasez promisiunea de vanzare cumparare pe care am facut-o?sau care este metoda legala prin care sa il mai anunt ca se vinde pamantul?nu vreau sa ma fac de ras la cumparator, sa se trezeasca in primavara ca pe pamantul cumparat exista ceva semanat.Arendasul pur si simplu ma sfideaza.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
IoanaTdr, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract de v-c a pamantului si problema cu arendasul Mihai.Catalin96 Mihai.Catalin96 Buna seara. Doresc sa vand pamantul, doar ca o parte este in arenda (sunt singurul moatenitor). Am vorbit cu arendasul de vanzarea terenurilor si nu a fost de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al arendasului Poemil Poemil Am scos un teren la vanzare dupa ce arendasul nu a fost interesat sa cumpere. Am incheiat o promisiune cu o firma si arendasul a blocat vanzarea cu dreptul de ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)