avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte transfer proprietate

Buna ziua! Doresc sa va intreb cum se procedeaza si ce acte se fac in situatia urmatoare: O ruda are mostenire de la parintii ei o casa, ea fiind unicul copil, deci singurul mostenitor al acelei case. Persoana aceasta are doua fete si doreste ca una din aceste fete sa mosteneasca aceasta casa, de aceea doreste sa faca toate formalitatile in cauza, pentru a evita discutiile mai tarziu intre surori. Cum se procedeaza in acest caz? ce acte trebuie facute, care sa nu poata fi atacate de cealalta sora, mai tarziu? multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
AlexPetru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:30, 15 Octombrie 2015
pai va crea alte discutii ,deoarece copii sunt mostentori rezervatari si au dreptul la o rezerva succesorala.
Ce poate face doamna este sa incheie un contract de intretinere si sa i se presteze efectiv intretinerea, iar copilul sa pastreze toate actele doveditoare si sa aibă si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu uzufruct viager marinel01 marinel01 Parintii mi-au donat prin act de donatie cu uzu fruct viager casa batraneasca si terenul in 2012 acum ei sunt decedati.Mai am doua surori.Ele pot sa atace ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Testament/situatie familiala emiliapana emiliapana Buna ziua, Parintii mei au fost casatoriti legal si au divortat la 1 an de la nasterea mea. In acel moment s-a facut partajul bunurilor iar eu am fost ... (vezi toată discuția)