avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune-Carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune-Carte funciara

In anul 1992 se recunostea dr. de proprietate lui T.T. aspura suprafetei de 4300 mp. Intrucat in 2009 T.T. inceteaza din viata, fiul acestuia T.C. primeste prin Partaj voluntar, in 2014, in cota de 1/1, suprafata de 4300 intravilan. Vrand sa-l inscrie in Cartea Funciara, acesta, prin masuratori cadastrale, observa ca in fapt are 4800 mp in loc de 4300. Cum poata sa obtina suprata in plus de teren ? Pe ce temei se poate baza intr-o eventuala uzucapiune?

Alte discuții în legătură

Carte funciara sorin_mocanu76 sorin_mocanu76 In anul 2003 am cumparat un teren de la parintii mei cu act de vanzare-cumparare , in suprafata de 1041mp(mentionez ca suprafata din titlul de propietate e de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)