avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 3 job-uri diferite
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 3 job-uri diferite

Salut

Anul viitor in februarie sotia va naste.
Ea se incadreaza ca plafon la indemnizatia de 600 de lei.
Eu am realizat in ultimele 8 luni venituri suficient de mari incat impartite la 12 sa ma incadrez la plafonul de 3400 de lei pt 1 an.
Problema e ca acum sunt la al treilea job. Mentionez ca pana acum am avut o intrerupere de doar 1 zi.
Se iau in considerare toate veniturile? De la toate cele 3 job-uri?
Daca cumva la finalul anului cand imi expira perioada de proba nu ma voi confirma pe pozitie si voi apela la somaj, s-ar lua in considerare veniturile de la cele 3 job-uri si venitul de la cele ... sa zicem 2-3 luni de somaj?

Ma intereseaza desigur sa stiu daca sunt acoperit in cazul neconfirmarii pe pozitie la acest al 3-lea job si pot sa primesc eu indemnizatia in locul sotiei.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
ScarfaceX, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 16 Octombrie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. In calculul indemnizatiei se iau toate veniturile din toate sursele, venituri obtinute in cele 12 luni eligibile.

3. - In momentul in care intrati in CCC trebuie sa suspendati cel putin un contract individual de munca (CIM) din cele trei pe care le aveti.
- Din celelalte CIM puteti sa obtineti cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.

4. Puteti beneficia de CCC dupa ce se termina concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) al mamei.

5. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia maxima este de 3.400 lei lunar.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia maxima este de 1.200 lei lunar.
Poate nu m-am exprimat eu bine. Sunt la al treilea job ... unul dupa altul. Nu am in momentul de fata 3 job-uri.
Mai exact, am lucrat 3 luni la un job, 3 luni la alt job si acum sunt la al treilea. Intre cele 3 am avut intrerupere doar o zi.

Deci ce vreau sa stiu e daca 3 luni la un job, 3 luni la alt job (al 2-lea), 3 luni la al 3-lea job, si 3 luni de somaj se iau in calculul celor 12 luni. Nu e problema ca s-au schimbat? Nu e problema somajul dupa 9 luni de munca?
1. - In raspunsul anterior va spuneam:
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. In calculul indemnizatiei se iau toate veniturile din toate sursele, venituri obtinute in cele 12 luni eligibile.

2. Ca urmare:

- Perioada de somaj indemnizat face parte din cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

- In calcularea indemnizatiei pentru CCC sunt avute in vedere toate veniturile din salarii de la toti angajatorii (fie ca sunt concomitenti fie ca sunt consecutivi).

- Va trebui ca fiecare din angajatorii pe care i-ati avut in cele 12 luni (inclusiv Agentia de Somaj) sa va completeze adeverinta de venituri (Anexa 2).

3. Intreruperea de o zi nu va impiedica sa benficiati de CCC si indemnizatia aferenta acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil constantiniulia11 constantiniulia11 Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca am 6 luni trecute in ctr de munca si daca raman gravida se iau in considerare si restul lunilor pentru a realiza cele ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil atlassport atlassport Situatia mea este urmatoarea : data probabila a nasterii va fi 5 noiembrie 2015. Cum se calculeaza indemnizatia CCC? stiu ca se ia 85% din media venitului ... (vezi toată discuția)