avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Umilire copii la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Umilire copii la scoala

Buna ziua, la o scoala gimnaziala din Satu Mare din lipsa salilor de clasa doua clase de a V-a se muta in fiecare ora in alta sala de clasa. Azi la ora de la 12 - 13 au fost repartizati intr-o sala in care nu toti elevii au avut locuri, in aceste conditii trei elevi din clasa au fost asezati pe podea si au scris cu caietele pe podea la ora, de catre profesorul de la clasa. Va rog sa-mi spuneti cum poate fi incadrat acest gest al profesorului si ce pedeapsa risca pentru o astfel de tratare a elevilor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 12:45, 21 Octombrie 2015
Consiliul profesoral al unitatii de invatamant este competent sa analizeze situatia si sa dispuna eventualele sanctiuni impotriva profesorului
Ce pedeapsa? Este vina profesorului ca nu sunt locuri in scoala? Se intampla asta zilnic sau a fost o intamplare? Cred ca exagerati putin. Si eu stau cu fiica mea pe jos si ne jucam, ne uitam la televizor. Acei copii nu stau niciodata pe jos? Nu este nicio "tratare" nepotrivita. Nu i-a bruscat nimeni si nu le-a fost pusa in pericol siguranta. Haideti sa nu mai exageram gratuit!
Buna ziua, din pacate in scoala la aceea ora au fost cel putin 10 sali de clasa libere, si daca s-ar fi asezat toti pe podea nu era nici o problema, dar sa-ti tii ora cu trei copii pe jos si apoi sa le predai si ei sa scrie cum pot si apoi sa ma si raspunda nu mi se pare OK. Copilul meu cand a venit acasa mi-a spus: "Mama a fost cea mai groaznica zi din viata mea." Cand am intrebat-o de ce mi-a spus ca a trebuit sa stea pe podea la ora, o podea murdara, fara covor sau altceva. Si da faptul ca nu au locuri in salile de clasa se intampla aproape zilnic, parerea mea e ca daca nu au locuri in scoala sa nu faca atatea clase, sau sa rezolve situatie in asa masura ca toti elevii sa aiba aceleasi drepturi in invatamantul de stat. Nu v-as dori sa va vina copilul acasa de la scoala si sa va spuna cum mi-a spus mie copilul.
Intamplator al meu copil imi spune macar o data pe saptamana ca "Mama a fost cea mai groaznica zi din viata mea."
Fie ca a dat test la matematica, i s-a predat o lectie pe care n-a inteles-o, un coleg l-a jignit, a fost scos la tabla si nu a stiut sa raspunda.
Nu putem sa ii protejam de orice. Nici nu ne i-ar ajuta.
Experienta in sine nu e groaznica (nici statul pe jos, nici faptul ca nu era covor, nici praful de pe jos, nici faptul ca a trebuit sa isi noteze ceva in caiet sau sa raspunda la lectie). Groaznic e modul in care ei se raporteaza la situatie,
Din punctul meu de vedere, vad un copil care in conditii dificile s-a descurcat admirabil (a si scris in caiet, a si raspuns la lectie si, probabil, a si inteles despre ce era vorba). Evident ca a fost greu si ca se simtea rupt la sfarsitul experientei, insa ar trebui sa-l felicitati nu sa-l compatimiti.

Punctual, pentru rezolvarea situatiei, adresati-va - in scris (cu numar de inregistrare) si verbal - directorului institutiei de invatamant si solicitati ca toate clasele sa fie dotate cu suficiente locuri (un numar de locuri egal sau mai mare decat cea mai mare clasa din scoala) pentru ca invatamantul sa se desfasoare in conditii normale.
Daca raspunsul de la nivelul scolii nu va multumeste, adresati-va mai departe inspectoratului.
Luati legatura si cu asociatia parintilor/comitetul de parinti din scoala respectiva ca sa aveti un impact mai mare.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
mirebire, utilizator
RLS a scris:

Va rog sa-mi spuneti cum poate fi incadrat acest gest al profesorului si ce pedeapsa risca pentru o astfel de tratare a elevilor.


Eu tot nu am inteles ce vina are profesorul care a tinut ora in conditiile pe care i le-a oferit scoala. Copiii pot spune in fiecare zi ca au avut "cea mai groaznica zi din viata". Tine de dibacia noastra, a parintilor, sa-i facem sa treaca cu bine peste experientele negative si sa-i indrumam sa se descurce in orice situatie si sa fie mereu invingatori.

Alte discuții în legătură

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Cine sta cu elevii care nu fac religie n80 n80 Buna seara, va scriu cu rugamintea de a-mi aduce niste lamuriri la ordinul privind ora de religie. Sunt invatatoarea unei clase a II- a, iar ora de religie e ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)