avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare imobil

Va rog, daca ma poate ajuta cineva intr-o problema: vreau sa achizitionez o casa la tara impreuna cu cineva (jumi/juma) in val de 11000 euro. M-as fii dus la un notar, dar astazi este Sambata si nu lucreaza nimeni (sunt din Buc) si am nevoie urgent azi de un raspuns... Deci proprietara doreste un avans de 2500 euro si ulterior restul. INREBAREA NR 1 ESTE: Cam cat sunt cheltuielite la notar pt prima faza ( cea cu avansul) si pentru a doua faza cand vom achita si restul de bani ( casa este amplasa pe 200mp si teren de inca 250).
si INTREBAREA NR. 2: Persoana cu, care ma asociez sa iau aceasta casa are un nepot, am hotarat ca actele sa fie impreuna ( jumi/juma) cu testament inclus in continutul actelor celei de-a doua transe, cum ca dupa moartea respectivei sa ne ramana restul casei, ACEST DOCUMENT CU TESTAMENT POATE ATACA ( nu vreau sa ma gasesc in situatia ca investesc, prin aceasta crescand valoarea imobilului si vin nepotii la pomana.......)
Va multumesc mult. ( am sa las si o adresa email: donie_laura@yahoo.com)
Cel mai recent răspuns: gabrielaciorcila , utilizator 12:22, 18 Iulie 2009
Draga doamna
1--Numai notarul va poate spune care este onorariul pentru autentificarea antecontractului notarial , fiindca onorariile difera de la notar la notar!
2-- Acest lucru se aplica si la ceea ce dvs numiti "a doua faza" fiindca este importanta identificarea pe grila notariala a imobilului , in functie de zona in care se afla se va stabili si valoarea minima pe grila notariala
3-- La intrebarea 2 ceea ce doriti dvs este ILEGAL si nici un notar din Romania nu va include acea clauza in contractul de vanzare cumparare incheiat in forma autentica!
Testamentul nu este un act translativ de proprietate deoarece el poate fi revocat oricand pana la data cand survine decesul testatorului!
Se presupune ca cel cu care va "asociati" isi plateste partea ...de ce ar lasa pomana nepotilor cum spuneti dvs???!!!De ce mai cumparati impreuna cu altcineva atunci?
In fine , puteti introduce in cadrul contractului doar o clauza de preemtiune la vanzare ( adica in cazul in care cealalta parte doreste sa isi vanda cota parte indiviza sa aveti prioritate la cumparare)
Testament se poate face separat insa v-am spus ...este revocabil!
chiar si cu testament nepotul are dreptul la cota de mostenire legala dupa decesul asociatului dvs.
oricum nu puteti deveni proprietar pe tot imobilul, testamentul va da dreptul la o parte din imobil impreuna cu nepotul, dar nici nepotul nu va poate exclude definitiv daca testamentul ramane valabil dupa decesul asociatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare taxa notariala+impozita 14000 euro vs testament atacabil razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabondar136 mariabondar136 Buna ziua, Mostenesc un apartament de la cineva cu care nu sunt ruda de sange dar care a facut testament notarial prin care mi-a lasa imobilul dupa moartea sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament vandut de parintii mei parintii mei au ... elena_1234 elena_1234 Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor. A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ... (vezi toată discuția)