Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie:
Am detinut gradul profesional de consilier superior pana in anul 2013, an in care in institutie a fost o restructurare. La aceasta restructurare am fost obligat sub alternativa de a fi disponibilizat sa accept un post si un gred profesional inferior de inspector principal.
Intrebarea este: eu acum, desi activez pe un post si intr-un grad inferior de inspector principal, mai detin gradul profesional de consilier superior?
Adica pot solicita si mi se poate pune la dispozitie un post pentru care este necesar gradul profesional de consilier superior fara a mai da vre-un examen?
Multumesc
Ba da si Consilier superior si Inspector principal sunt grade profesionale cum erau categorile la muncitori pe vremuri(si tot asa, nici acum si nici atunci nu iti puteau lua categoria dar puteai si poti lucra pe o functie inferioara ca si grad profesional si evident salarizare). ANFP-ul este corupt profund si dezinteresat de astfel de situatii. Ma interesa o argumentatie si juridica teapana la ceea ce am spus eu aici :)
Exact ce spuneam, pentru trecerea dintr-un grad in altul este nevoie de examen(sau concurs).
Ce nu ati spus este ca nu se poate legal cand ai obtinut un grad prin concurs sau examen sa fii retrogradat intr-un grad inferior.
Acum argumentam juridic aceasta afrimatie:
O puteti face?
Se poate legal cand ai obtinut un grad prin concurs sau examen sa fii retrogradat intr-un grad inferior :
- fie prin sanctionare disciplinara
- fie prin incadrare pe un grad inferior. De exemplu, sunt functionar public incadrat pe grad de superior. Incetez raportul de serviciu si ma incadrez tot ca functionar pubic dar pe grad principal.In acest caz,pentru promovarea in gradul superior va trebui sa particip la examen/concurs , indiferent daca am mai fost sau nu incadrat pe superior.
Aici nu este cazul. Nici una din variante nu s-a aplicat, asadar gradul profesional de superior a ramas intact. Cum se poate reveni la el dpdv legal? Ce articol din ce lege stipuleaza situatia mea?
Functie publica
ludovica
In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public.
Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)