avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termene raspunsuri sesizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termene raspunsuri sesizari

buna ziua.as dori sa aflu in cat timp .este obligat presedintele asociatiei de proprietari sa raspunda la sesizari.daca este obligat sa raspunda in scris sau nu si daca nu o face deloc ce pot face mai departe? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:00, 18 Octombrie 2015
in cadrul asociatiilor de proprietari se aplica 2 termene distincte
Daca este vorba despre sesizari=petitii,se aplica disp OG nr 27/2002 referitor la solutionarea petitiilor,care prevede obligatia a emite raspuns in termen de 30 de zile
Pentru situatiile care necesita verificari suplimentare,termenul se poate majora cu 15 zile
Art. 8
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor primite de la o alta autoritate sau institutie publica, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.
Art. 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Daca este vorba despre contestatie la valoarea impusa in lista de intretinere,disp HG nr 1588/2007 prevede
Art. 12. — Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle pnevazute in statutul
asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obIigatii:
A. Drepturi:

c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, Ia cerere, Ia orice document al acesteia;
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contnibutie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedmnteIe asociatiei de proprietari, in tenmen de
10 zile de Ia afisanea listei de plata. Presedintebe asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;
ynocentta a scris:

in cadrul asociatiilor de proprietari se aplica 2 termene distincte
Daca este vorba despre sesizari=petitii,se aplica disp OG nr 27/2002 referitor la solutionarea petitiilor,care prevede obligatia a emite raspuns in termen de 30 de zile
Pentru situatiile care necesita verificari suplimentare,termenul se poate majora cu 15 zile
....

Asociatia de proprietari nu este autoritate sau institutie publica si,prin urmare, OG 27/2002 nu ii este aplicabila.
pai si atunci ?
eu am solicitat o fisa a apartamentului din luna februarie, si nici nu am obtinut-o, si se pare ca nici nu o voi obtine, pentru ca asociatia afirma ca nu o va elbera deoarece considera ca nu este necesar.
Pai de ce sa fie necesar a elibera fisa din februarie?
Cel ce sesizeaza o problema catre presedinte sau solicita rezolvarea unei probleme, poate primi raspuns in scris sau nu, dupa cum solicita in acea sesizare.
Raspunsul poate fi dat imediat, in cateva zile, sau dupa maxim 30 de zile daca pentru formularea acestuia este necesar sa se discute in comitetul executiv. Comitetul executiv se intruneste odata pe luna si de aceea poate dura maxim 30 de zile pana la formularea raspunsului.
nu, poate m-am exprimat gresit, am facut o cerere in luna februarie , inregistrata la asociatie, si nici pana acum nu am primit un raspuns, dupa 7 luni, si nici nu au de gand sa mi raspunda.

Alte discuții în legătură

Termenul legal de raspuns la o cerere depusa la asociatia de propietari coroviceanu coroviceanu Va rog sa imi spuneti care este termenul legal de raspuns la o cerere depusa la Asociatia de Proprietari prin care se solicita copii dupa anumite acte. Se ... (vezi toată discuția)
La ce documente explicative au dreptul proprietarii unui imobil? CEEX CEEX Buna seara, Legea 196/2018 (3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la ... (vezi toată discuția)
Art. 2 din og 27/2002 - rog raspuns la urmatoarele 2 intrebari albuemanoil albuemanoil 1. prin PETITIE se intelege si contestarea LISTELOR DE PLATA (emise de asociatiile de proprietari ) in baza art. 12.A.d. din HG 1588/2007 ? ... (vezi toată discuția)