avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de la statul Italian
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de la statul Italian

Problema :
pensionar in Romania, iesit anticipat la pensie, pe ceea ce stiu eu ca se numeste "grupa", munca in conditii periculoase in combinat.
Acest om, a muncit, inainte sa iasa la pensie in Romania, a muncit spuneam, si in Italia pe o perioada de 9 ani. Crede ca trebuie sa beneficieze si de o pensie de acolo, dar cand s-a interesat, i s-a spus ca nu are dreptul pana nu implineste varsta de pensionare ceruta de statul Italian.
Exista, undeva, vreo reglementare care ne-ar putea ajuta sa rezolvam acest caz?
Aveti cazuri asemanatoare ?
Ce trebuie facut pentru solutionare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:26, 16 Octombrie 2015
1. In Romania a beneficiat de pensie in baza legilor din Romania, in Italia va beneficia de pensie in baza legilor din Italia.

2. Cand va indeplini conditia de varsta pentru pensionare in Italia se vatine cont si de stagiul de cotizare la pensie din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara Jacki3 Jacki3 sunt nascuta pe 13.10.1960 din data de 01.03.1979 pana in data de 01.09.2004 contract de munca 8 ore pe zi, din care 20 ani avnd grupa 2. din data de ... (vezi toată discuția)
Vechime realizata in strainatate si in tara - pensie comunitara valica48 valica48 Buna ziua! Ma apropii (vertiginos) de varsta pensionarii. Am adunat 15 ani in Romania si 23 in Italia. In ce mod imi vor calcula pensia? La ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)