avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Stabilire sediu asociatie parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Stabilire sediu asociatie parinti

Buna ziua,

Am vrea sa constituim o asociatie de parinti in scoala. Exista voci care spun ca sediul asociatiei ar trebui sa fie neaparat in incinta scolii. Imi puteti spune va rog daca este adevarat si daca da, care este legea, regulamentul sau norma care stipuleaza acest lucru? Daca suntem obligati sa avem sediul in scoala, scoala ne poate inchiria spatiul gratuit, fara bani? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:11, 23 Octombrie 2015
Sediu social al unei asociatii poate fi oriunde , la unul din parinti acasa . Veti incheia un contract de comodat cu proprietarii sediului . Nu puteti sa faceti sediul in scoala .
Sediul asociatiei se poate constitui in orice imobil aflat in raza teritoriala a judecatoriei in care se doreste a fi infiintata asociatia.
In cazul dumneavostra puteti stabili sediul in orice alt imobil, nefiind obligati sa inchiriati un spatiu in scoala.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Bogdan Costache, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Asociatia noastra a incheiat un contract de comodat cu scoala, care ne-a pus la dispozitie o sala fara vreo pretentie materiala.
Asa e normal sa fie din moment ce activitatea Asociatiei de parinti vine in sprijinul activitatilor cadrelor didactice din scoala pentru educatia elevilor ce sunt reprezentati
Pentru ciolpi: Ati fost norocosi ca ati scapat asa de usor. In alte parti, mai scrupulosi sau poate dorind sa nu-si asume nimic, ii trimit la proprietarul cladirii scolii adica la primarie (consiliu local) si de acolo trebuie sa obtina hotarare de consiliu, care dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu asociatie de parinti alexluca alexluca Buna ziua, Am vrea sa constituim o asociatie de parinti in scoala. Exista voci care spun ca sediul asociatiei ar trebui sa fie neaparat in incinta scolii. ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu social ancauser ancauser Cum pot sa fac dovada sediului social pentru o asociatie a parintilor care va functiona in incinta unei scoli? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti ana500 ana500 Buna ziua . Am nevoie si eu de indrumare la infiintarea unei asociatii de parinti. Sunt presedinte al ,, Comitetului,, de parinti din scoala si vrem sa-l ... (vezi toată discuția)