avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie parinti

Buna ziua .
Am nevoie si eu de indrumare la infiintarea unei asociatii de parinti. Sunt presedinte al ,, Comitetului,, de parinti din scoala si vrem sa-l inregistram ca asociatie pentru a directiona cei 2% din impozit . Ar fi un venit binevenit pentru scoala.
Ce trebuie facut ? Cum ? Care este legislatia actuala ?
Sunt din judetul Teleorman.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:15, 31 Martie 2015
Da, puteti infiinta o asociatie a parintilor elevilor care invata in scoala respectiva.
Primii pasi pe care sa-i faceti e sa vorbiti cu alti parinti care doresc sa se inscrie pe tabelul cu membrii fondatori care vor infiinta asociatia. E recomandat sa fie cam din fiecare clasa. Daca depasesc 15 membrii, va trebui sa aveti de la inceput si un cenzor cu legitimatia vizata la zi.
Persoanele acestea sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal pentru ca la depunerea dosarului la judecatorie va trebuie cazierele la fiecare membru fondator.
Alt aspect e legat de sediul asociatiei care va trebui sa fie la adresa scolii si de aceea trebuie sa luati legatura cu conducerea scolii si sa semnati un contract de comodat prin care va pune la dispozitie o camera. Sau daca nu vor contract de comodat ceea ce inseamna gratuit, sa semnati un contract de inchiriere dar asta presupune ca trebuie sa-i platiti scolii lunar sau anual o suma de bani. Negociati ca aceste contracte sa fie pe toata perioada de existenta a asociatiei.
Dar trebuie sa va miscati repede cu infiintarea caci pana pe 25 mai 2015 trebuie sa aveti infiintata asociatia ca sa puteti sa depuneti formularele 230 prin care sa atrageti 2%.
Alte detalii cititi pe forum la sectiunea ong unde am mai dat detalii pentru infiintarea unei asociatii.
Multumesc pentru raspuns .
Cu locatia nu este problema . Chiar directorul scolii m-a rugat sa fac acest lucru . Sa ma ocup de toate cele ... avand in vedere ca lucrez in acea unitate ca personal didactic auxiliar. O sa ma uit la restul detaliilor pentru infiintarea societatii.
Aveti in vedere ca trebuie din asociatie sa faca parte doar parintii copiilor care studiaza la scoala respectiva. Apoi an de an vor fi acceptati ca membrii alti parinti si vor fi eliminati dintre membrii parintii a caror copii vor termina cursurile. Adica profesorii nu au ce cauta in asociatie decat doar daca au copii care invata la scoala unde ei predau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)
Aș dori să înființez o asociație a părinților marianapruteanu marianapruteanu Bună ziua! Aș dori să înființez, pe lângă școala în care lucrez, o asociație a părinților.V-aș ruga să-mi spuneți, ce pași trebuie urmați și ... (vezi toată discuția)