avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Aș dori să înființez o asociație a părinților
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Aș dori să înființez o asociație a părinților

Bună ziua! Aș dori să înființez, pe lângă școala în care lucrez, o asociație a părinților.V-aș ruga să-mi spuneți, ce pași trebuie urmați și ce acte sunt necesare! Menționez că scopul acestei asociații aș dori să fie acela de a sprijini școala cu bani, proveniți din donații sau din redirecționarea 2% din venituri.Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:10, 28 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii care vor participa la infiintarea unei astfel de asociatii tip og pe ong 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata, trebuie sa parinti ai elevilor care invata la acea scoala. Legal se impune un numar de minim trei persoane dar e recomandat sa se reuneasca cat mai multe persoane. Acesti membrii fondatori vor participa cu contributii in bani in parti egale la constituirea patrimoniului initial al asociatiei de minim 200 lei.
Apoi an de an, odata ce vor intra alte generatii de elevi in acea scoala, vor fi primiti alti membrii parinti cu drepturi deline iar cei a caror copii au terminat cursurile, vor fi scosi din lista membrilor.
Sediul asociatiei trebuie sa fie in scoala si pentru asta trebuie sa discutati si sa semnati cu conducerea scolii un contract de comodat.
Alte detalii va rog sa cititi si la adresa www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie monitorizare scolara? belena2013 belena2013 Buna ziua, 1. Cum as putea sa infiintez o asociatie care sa faca urmatoarele: - Prevenirea si excluderea absenteismului; - Prevenirea si excluderea ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti ana500 ana500 Buna ziua . Am nevoie si eu de indrumare la infiintarea unei asociatii de parinti. Sunt presedinte al ,, Comitetului,, de parinti din scoala si vrem sa-l ... (vezi toată discuția)