avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spital: Refuzuri de tratare intraspitaliceasca si de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spital: Refuzuri de tratare intraspitaliceasca si de consult din exterior

Bună ziua,

În urmă cu o săptămâna am ajuns la spital cu mama mea (vârsta 78 de ani) la Spitalul Județean Constanța în urma unei urgențe, fiind suferindă de mai multe boli pe care nu au rost sa le spun aici.
În primă fază a fost tratata la terapie intensivă din cauza stării de sănătate destul de delicată, apoi a fost internata la secția de chirurgie plastică pentru tratarea unei escare avansată. După 4 zile de internare a fost externata spunând că este clinic sănătoasă și ca nu este vorba de o urgență.
În urmă cu 2 zile am chemat din nou serviciul de salvare pentru că escara avansase destul de mult și pacientului începuse să i se umfle mâinile și picioarele datorită unei infecții în corp (trecută cu vederea de medici).
În momentul de față se află la interne și având în vedere starea avansată a escarei asistentele de la secția sus menționată au dus pacienta pentru a pansa rana la chirurgie plastică, aceștia refuzând sa trateze pacientul spunând ca a fost externata de ei și acum este datoria familiei să o panseze.
Specific că am încercat sa contactez un medic privat pentru a pansa pacientul, dar mi s-a specificat că nu este posibil sa aduci un medic din afara spitalului pentru tratare.

Întrebarea mea este următoarea:
Acești „Doctori” , din punct de vedere legal, au voie sa refuze tratarea unui pacient ?

Mulțumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:43, 18 Octombrie 2015
blackmario93 a scris:


Întrebarea mea este următoarea:
Acești „Doctori” , din punct de vedere legal, au voie sa refuze tratarea unui pacient ?

Mulțumesc anticipat.




Potrivit Legii 46/2003, orice pacient internat poate beneficia de servicii medicale acordate de un medic acreditat din afară unității sanitare în care este spitalizat.
Daca spuneti ca au intervenit complicatii , solicitati medicului care se ocupa de dinsa sa va dea cele afirmate verbal in scris ,adica ca sunteti obligat sa acordati ingrijiri medicale acasa ,de catre familie .
Si discutati si aspectul ca cei din familie nu au cunostintele medicale necesare unei astfel de afectiuni .
In cazul unui refuz ,adresati-va forului superior ,in scris de aceasta data .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)
Comunicarea rezultatelor analizelor medicale si a tratramentului facut rrocambole rrocambole Drepturile pacientilor sunt prevazute de Legea nr. 46/2003, legea drepturilor pacientului. Tatal meu a suferit un accident cerebral ischemic si a intrat in ... (vezi toată discuția)
Transfer pacient de la spital de la stat catre spital privat Ancp Ancp VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI CAT DE URGENT SE POATE!! E grav!! Pacientul este internat la Spitalul Universitar din Bucuresti,a suferit in accident de masina ... (vezi toată discuția)