avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plati compensatorii

Buna ziua!
Sunt angajata de 4 ani la o firma, momentan sunt in concediu de maternitate de 1 an. Am decis sa prelungesc concediul de maternitate pana la 2 ani si am depus o cerere in acest sens la angajator, solicitand concediu fara plata.
Am aflat ca firma urmeaza sa se inchida si as dori sa stiu daca eu pot beneficia de platile compensatorii oferite de firma.
Contractul colectiv de munca stipuleaza ca angajatorul va acorda plati compensatorii salariatilor la incetarea contractului de munca.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 17 Octombrie 2015
Daca contractul colectiv de munca stipuleaza ca angajatorul va acorda plati compensatorii salariatilor la incetarea contractului de munca, atunci veti beneficia de acestea.
Dar faptul ca Art. 49 din Codul muncii prevede

(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator

si faptul ca eu am contractul de munca suspendat pe durata concediului de maternitate (conform art. 50 a) nu ar putea fi un motiv pentru angajator sa refuze plata acestor drepturi?
Multumesc anticipat.

Cititi si alin.3 al art.49 C.mun., care prevede posibilitatea de a beneficia de asa ceva.

Art.49 C.mun.
...
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical / concediu de odihna silvias silvias Buna ziua Am si eu o intrebare , am un angajat al carui contract de munca a incetat in august, el a fost angajat timp de 3 luni dupa care a decis incetarea ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare bonus inainte de intrarea in concediul prenatal Roxana_Marcela_N Roxana_Marcela_N Buna ziua, Ma pregatesc sa nasc la mijlocul lunii Iulie si la firma la care lucrez se acorda bonus pentru fiecare trimestru. Astfel eu voi lua zilele de ... (vezi toată discuția)
Icc si concediu medical de risc lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. O viitoare mamica insarcinata in luna a 6-a. In luna decembrie incepand cu data de 20 medicul de medicina muncii a specificat ... (vezi toată discuția)