avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de acordare bonus inainte de intrarea in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de acordare bonus inainte de intrarea in concediul prenatal

Buna ziua,
Ma pregatesc sa nasc la mijlocul lunii Iulie si la firma la care lucrez se acorda bonus pentru fiecare trimestru. Astfel eu voi lua zilele de concediu anual ramase in luna iunie (ultima luna din trimestrul 2) si restul de cateva zile voi veni la birou. Practic de la 1 Iulie voi intra in concediul de maternitate timp in care contractul de munca este inca valabil. Abia dupa terminarea celor 126 de zile contractul va fi suspendat. Plata bonusului se face cel mai probabil in luna August cand as fi tot in acel concediu de maternitate deci cu contract de munca inca valabil. Puteti sa imi spuneti ce legislatie exista pe aceasta tema si cum as putea eu evita sa fiu furata de compania minunata la care lucrez. Nimeni nu ma informeaza despre aceste informatii si toti se feresc sa vorbeasca despre subiect.Multumesc anticipat. Roxana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 27 Aprilie 2016
Art. 49. C.mun.
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
...

art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
...
Multumesc pentru raspuns. Practic eu inteleg ca doar suspendarea contractului de munca ar explica si suspendarea dreptului meu de a mai primi bonusul aferent unei perioade in care eu inca am fost angajata? Corect?
Nu este corect ... textul de lege va da dreptul sa beneficiati de acel bonus , chiar daca aveti c.i.m. suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus trimestrial concediu prenatal V.  ANDREEA V. ANDREEA Buna ziua, Ma pregatesc sa nasc la mijlocul lunii acesteia(august) si la firma la care lucrez se acorda bonus pentru fiecare trimestru. In trimestrul ... (vezi toată discuția)
Bonus in ccc SAnca85 SAnca85 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul in timpul CCC la un venit suplimentar, fara a pierde indemnizatia? E un bonus, inca nu stiu valoarea, pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale 2008 in cazul in care sunt in concediu crestere copil carmen_marcela carmen_marcela Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani incepand cu data de 06.10.2008 (contract de munca suspendat). In cadrul firmei unde lucrez acum se plateste ... (vezi toată discuția)