Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul in timpul CCC la un venit suplimentar, fara a pierde indemnizatia? E un bonus, inca nu stiu valoarea, pentru 2016 pentru munca prestata. Asa se da la noi,in anul in curs pentru anul care a trecut,in functie de anumiti factori. Nu lucrez in timpul CCC ca sa fie permanent. Suma va fi impozitata,deci totul cat se poate de legal. Nu vreau sa pierd indemnizatia, dar nici sa pierd bonusul pt care am muncit.
Art.49 C.mun.
...
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...
OUG 111/2010
art.16
....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
.....
Bonus in cic
Dana653
Buna ziua,
Urmeaza sa primesc un bonus de la angajator. Plata efectiva a acestuia se va face in timpul CIC, dar perioada la care se refera (perioada evaluata) ... (vezi toată discuția)