avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum ma retrag dintr-o societate in comandita simpla?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum ma retrag dintr-o societate in comandita simpla?

Sunt comanditat intr-o societate in comandita simpla infiintata in 2012. Am infiintat societatea deoarece persoana cu care urma sa lucrez a dorit sa functionam in aceasta forma. Practic, neavand loc de munca si nicio alta posibilitate, am acceptat. societatea a functionat si functioneaza in prezent. eu nu mai am nicio legatura cu asociatul comanditar si nu am mai lucrat pentru firma din aprilir 2015. Eu doar munceam, nu ma ocupam de nimic in legatura cu firma, cu luarea de lucrari, cu comunicatul cu clientii nostri, nimic, doar munceam si atat. si eram platit lunar. nu aveam acces la cont.
In aprilie 2015 am plecat din firma, iar patronul care era de fapt celalalt administrator a continuat sa functioneze in lipsa mea.
Desi i-am cerut de nenuramate ori sa incheiem cu firma, sa plec din firma, acesta nu este de acord.
Intre timp, el a luat lucrari destul de mari in contul firmei.
Eu stiu ca raspund nelimitat pt orice actiune a firmei...astfel ca doresc sa ies din firma, insa nu stiu cum sa procedez.
Probabil trebuie sa merg in instanta.
Va rog, are cineva vreo idee in legatura cu problema mea?!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GabrielaGabrielaGabriela , utilizator 21:30, 17 Octombrie 2015
Daca nu aveti acordul celuilalt, trebuie sa mergeti la instanta de judecata.
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea cateva intrebari, daca se poate...

Fiind doar noi 2, asta nu ar duce practic la o dizolvare?
Si cum m-as putea adresa instantei? Ce as putea cere?
Vreau sa mentionez ca el nu a platit taxe, mai nimic...iar in caz de dizolvare, as raspunde eu ca comanditat nelimitat. As putea oare sa scap de raspundere dovedind ca el a fost de fapt capul, a hotarat tot..iar eu un simplu angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere danedy danedy buna ziua. sunt intr-o situatie cam delicata, zic eu. in 2008 am infiintat o firma de constructii. de doi ani asociatul meu (administrator si el si eu ) nu a ... (vezi toată discuția)
Srl sau snc pentru o firma intermediatoare? ibanica ibanica Buna ziua! Sunt cetatean roman si as dori sa infiintez, in parteneriat cu un cetatean strain, o firma in Romania care sa aiba ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca, sau contract de administrare? marian27 marian27 Buna ziua! In ce conditii se poate face angajarea unei persoane intr-o societate comerciala ca administrator avand functie de director? Cum ar fi mai ... (vezi toată discuția)