Buna ziua,
Sunt nascuta in 16 iunie 1960. Am 36 de ani si 2 luni lucrati. Am 3 copii, cel mai mic nascut in decembrie 1990. Am vazut ca s-a introdus o lege care ar reduce varsta de pensionare din cauza copiilor. Mi se aplica si mie aceasta lege?
Care este varsta la care m-as putea pensiona cu sau fara penalizare?
1. Deocamdata nu a fost aprobata in Parlament modificarea legii pentru reducerea varstei standard de pensionare pentru mamele care au nascut si crescut mai multi copii.
2. Pentru o femeie nascuta in iunie 1960 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 9 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
3. Conform actualelor prevederi legale puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 9 luni, in martie 2022;
- pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 9 luni, in martie 2017.
4. Pentru a solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 9 luni, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 39 de ani si 9 luni.
Pensionare
roller1812
Buna ziua,
As dori sa va intreb despre conditiile de pensionare pentru mama mea.
Dansa are 55 de ani, 36 de ani lucrati si a crescut 3 copii.
Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
KarlaS
Buna ziua,
Sunt nascuta in august 1960, am 35 de ani vechime, dintre care 16 la grupa a II-a si 3 copii.
As dori sa stiu cand pot iesi la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensionare
brezel
persoana de sex feminin nascuta in 02.08.1960 care lucreaza din data de 16.10.1979 va rog sa-mi spuneti la ce data ma pot pensiona anticipat , anticipat ... (vezi toată discuția)