avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa care se prezinta la o expozitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa care se prezinta la o expozitie

Buna ziua,
pentru marfa(aparatura oftalmologica), cu care se face o prezentare la o expozitie in Republica Moldova, ce documente contabile trebuiesc intocmite? Ce regim are aceasta marfa?
Exista 2 varieante :a)se intorc toate inapoib) se pot vinde (o parte din ele),catre diversi clienti prezenti acolo(prin factura ),?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinafay_bv , utilizator 16:37, 19 Octombrie 2015
Marfa este proprietatea firmei Dvs. ?
Daca Da, inseamna ca ati achizitionat-o de la un tert pe baza de factura si cu dovada platii pretului si pe aceasta baza ulterior ati inscris-o in conturile contabile corespunzatoare.
Pentru expozitie nu aveti nevoie decat de declaratiile vamale pentru export temporar.
Daca o vindeti in RM trebuie facute documente de export si platite taxele corespunzatoare.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Da, marfa este proprietatea firmei, cumparata prin import in ani 2010-2014,
Ce documente contabile (PROFORMA?) sunt necesare pentru export temporat?
Care este regimul TVA la acest export temporar?
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Documente export confectii metalice / produse industriale in republica moldova Ares-3 Ares-3 Pun intrebarile pentru o firma care poate vinde confectii metalice / produse industriale (asa a zis, asa scriu :) ) in Republica Moldova: stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii extracomunitar cu material client mihaela d mihaela d Buna seara. Am o mica nelamurire referitor la procedurile care trebuie urmate si documentele care trebuie intocmite in urmatoarea situatie: - clientul, ... (vezi toată discuția)